Обръщам се към вас, за да ви заявя, че никога не съм бил задържан от полицията. Не само през 2006 год, но никога преди това, никога и до днес. Това обяви публично, обръщайки се към жителите на Царево, опозиционерът Емил Пейчев, който е кандидат за депутат от „Продължаваме промяната“ в Бургаски регион за предстоящите избори. Повод за неговата реакция е замесването на името му в интрига по време на предизборната кампания, в която беше публикувана снимка от „криминалното“ му минало. Преди две седмици в сайт се появи новина, че той бил задържан за грабеж през 2006, която беше публично разпространена и от кмета на Царево Георги Лапчев в неговия профил във фейсбук. Още тогава Пейчев, както и бивш служител на МВР в Приморско реагираха, като обявиха, че това е лъжа, като той предприе редица стъпки, за да защити името си.

„В безсилието си стигнаха дотам, че изфабрикуваха мое полицейско задържане през 2006 год.

Тези хора са напълно жалки. За да не бъда голословен, прилагам свидетелство за съдимост и удостоверение от Следствена служба, че срещу мен не се водят дела и преписки.

Снимките от моята „криминална регистрация“ са тежък фалшификат и аз вече съм ангажирал юристи, които да защитят правата ми в съда. И за мен е изключително шокиращо да видя как кметът на община Царево разпространява охотно тази фалшификация в социалните мрежи.

За разлика от тях аз ще изкарам истински доказателства за изнудване, натиск и явно погазване на закона в Царево.“, обяви Пейчев.

През последните дни още един удар беше отправен публично, като в социалните мрежи се появиха и сведенията, които той е давал във връзка със сигнала му за проверка на такса „дарения“ към Община Царево. Пейчев нееднократно се е бунтувал срещу тези средства, смятайки, че „даренията“ са начин да се държат в подчинено положение собственици на имоти в къмпингите. „Не е нормално да се появяват сведения с моя подпис в социалните мрежи, докато още процедурата тече. Това означава, че има изтичане на информация, аз не се притеснявам от нея, но не е редно. Това е целенасочена атака“, смята той.

Припомняме, че Пейчев подаде сигнала заради мнението си, че цялата анархия с караваните, с бунгалата и палатките върху земеделски земи в близост до къмпинг „Юг“, къмпинг „Арапя“, Силистар, в района на Ахтопол и около Лозенец е умишлено създавана, за да да си плащат хората такса „спокойствие“. „Така страхът превръща хората в „дарители“. Затова е време да сложим край на този жесток натиск от страна на местната власт.“, смята той.