Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителсто и укрепването на държавността остава основен приоритет", заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Той допълни, че ще представи състава на новия кабинет и отказа да коментира дали ще има изцяло нов такъв или ще се правят козметични промени в настоящия.

"Бъдещото служебно правителство ще продължи да работи за оздравяване на държавността, за възвръщане на доверието в институциите. Надявам се, че това, което постигна сегашното служебно правителство и това, което ще направи следващото, да бъде поето от един редовен кабинет", добави Радев.
Запитан кога ще бъде издигната кандидатурата му за изборите за президент, той каза, че това ще стане съгласно издадената вече хронограма от Централната избирателна комисия.

"Ще продължавам да подкрепям ценностите, а не партии. Ще продължавам да подкрепям ценностите, които изповядват хиляди български социалнисти - свобода, солидарност, справедливост", каза още Румен Радев в отговор на въпрос за подкрепата на БСП.