Не. Така еднозначно ген. Атанас Атанасов обясни дали ДБ ще подкрепи правителство на ГЕРБ-СДС. Ние сме последователна политическа сила. Няма основание да водим разговори. Даниел Митов е казал, че идеологически сме най-близки. Това не е вярно. Нямаме нищо общо с корупцията и нямаме основание да водим разговори. ГЕРБ са в изолация.

Не зная дали Митов си дава сметка, че е подставено лице на Борисов. Ще предложа на колегите изобщо да не ходим на среща, защото може да последват спекулации. Не виждам смисъл да водим диалог с ГЕРБ. Те трябва да са в опозиция, а се държат като управляващи.

Тук на ход е втората политическа сила. Не мога да кажа какво да се очаква. Не сме имали с тях разговори, нито преговори за съвместни действия. Може да очакват като им се връчи мандата да водят преговори. Което може би е коректно. Смятам, че сега възможността за съставяне на правителство и предсрочни избори е 50 на 50.

Преди 4 години заявих, че ще се борим за възстановяване на парламентарната република. Много пъти съм критикувал Борисов за това. година е половина не е стъпил в НС,. Той е глава на правителството. Той би могъл да си доведе министър за помощ, но при такива важни ходове, това е негова работа. Нека да дойде в парламента и да обясни, а не да бяга от отговорност. Главата на правителството носи първо отговорността. Как може такова неуважение. Той беше казал за депутатите, че са безделници. Той се притеснява, че няма да е компетентен да отговоря на въпроси. Както е подкарал, той сам ще си унищожи партията. Но това си е негова работа.

В Плана видях огромни пари за саниране и друг тип дейности, при които половината пари при управлението на Борисов се крадат. Какво правим с държавния бюджет. Единствено правителството може да иска актуализация? На Борисов фолклора е ясен. Ако не се избере правотелство и се отиде на служебно правителство, бюджетът не може да се актуализира. Нека Борисов да прояви разум и да свърши тази работа. Около половин милиард дефицит има в бюджета.

С тупането по банките депутатите на ГЕРБ не са искали да се изслуша финансовия министър и да се чуят тези цифри.