Десислава Радева се чувства добре след операцията. Това заяви в ефира на "Неделята на Нова тв" вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Служебен кабинет ще има, ако всички други възможности се изчерпят. Силно се надявам, че това не е така", каза заместничката на Румен Радев.

"Президентът говори за служебен кабинет, доколкото това е негово конституционно задължение. Готови сме за всяка една ситуация", заяви тя.



Йотова призна, че се чуди защо Борисов толкова много се страхува от това да има служебен кабинет.

"Той каза, че се е оттеглил от всичко, но всъщност все още е премиер, както и лидер на ГЕРБ. Той просто искаше да даде лични обяснения. Да, ясно е, че има План за възстановяване и развитие, въпросът е защо не беше представен и защитен по-рано", запита Йотова.

„Притесняват ме заложените цели. Можете ли да си представите, че до 2024 година ние се надяваме 50% от българското население да е компютърно грамотно и 35% от икономиката да бъде цифровизирана?

Оттам нататък четирите стълба нямат политическо послание, няма отговора на въпроса каква е България в 2021 година и къде искаме да стигнем след 4 години.

Събирани са различни експертни мнения, поизтупани са малко папките от различни министерства, това е натоварено в тези страници. Надявам се, че ще се намерят грамотни и разумни хора, които после да го поправят”, заяви Йотова.

Според нея Планът все пак трябва да бъде внесен в рамка и навреме, но след това да бъде редактиран.

"Подкрепата на БСП стана официална от вчера, но ние я имаме от много време", смята тя.

На въпрос дали Корнелия Нинова използва нея и Радев като спасителен пояс Йотова отвърна: "Тя вчера, след близо 3-часово обсъждане, признава, че е било грешка, че не са ни подкрепили по-рано".

"Десислава Радева се чувства нормално след операцията. Чухме се. Пожелавам й бързо възстановяване", завърши Йотова.