Много мъничко не ни достигна, за да може да постигнем една от целите – да ви представлявам в новия парламент. Въпреки това аз съм на ваше разположение за всички поети ангажименти. Това е най-важното – човек да ги изпълнява. Ще работя усилено и ще се боря за решаването на всеки проблем, за изпълнението на всяка задача, която Вие ми поставихте, както през изминалите 4 години, така и по време на предизборната кампания. Ще продължа да ги защитавам със смели крачки и да бъда стожер на основната цел – интересите на хората. Това обяви зам. министърът на енергетиката Жечо Станков, който за проведените преди дни парламентарни избори беше шести в листата на ГЕРБ в Бургаски регион. Станков спечели 3055 префернции на хора, които са гласували лично за него. Не му достигнаха около 30 преференциални гласа, за да бъде избран за депутат, но въпреки това не се отказа от поетите към бургазлии и жителите на областта ангажименти. Той е категоричен, че ще направи всичко по силите си да работи позитивно, така че проектите, които пряко засягат Бургаска област да станат реалност в интерес на местните жители.

Ще следя всичко да бъде изпълнявано – ремонтът на пътя през Маринка, новият път към „Меден рудник“, подготовката на инфраструктурата на новата индустриална зона, ще работя последователно за устойчивото развитие в региона. Решението на въпросите, които ми поставихте, свързани със саниране, със средства към гражданите за соларни и фотоволтаични системи, със средствата към бизнеса за производство на ел.енергия и въобще - за средствата, насочени към граждани, към бизнеса, към общините за създаване на нови индустриални зони, ще е моята цел – да предам на колегите подхода, който е най-добър за насочване на държавата към развитие по действително устойчив начин. За мен е важно всичките задачи, които ми поставихте, да ги предам по най-правилния начин, за да не се губи време.“, обяви той.

Станков подчерта, че 3055 преференции са голяма отговорност. „Целта ми е да ги оправдая, да направя всичко възможно да защитя интересите на тези хора, както и на всички останали, за да може и техните желания да бъдат изпълнени“, заяви Станков. Той добави, че през оставащите няколко седмици като зам. министър ще поеме ангажимента да предаде енергията и позитивните неща в работата си.

Ще ви направя съпричастни с всичко, което се случва в администрацията. Ще се старая това да бъде част от моето ежедневие – да виждате и разбирате как се работи по всяка една задача, която сте ми поставили, нейната възможност за решение, ще се стремя да бъде предоставена информация как функционира администрацията, какъв е процесът от зараждането на една идея до осъществяването й, до постигането на резултатите, насочени към хората. Апелирам към Вас да продължавате да давате своите идеи за развитие на Бургас, на региона, на страната, за да да мога лично да търся възможност за реализирането им по начин, който е най-подходящ и ценен за осъществяването и повече хора да се възползват от него. Главната ми задача е това.“, подчерта Станков.