Първото разцепление в "Изправи се! Мутри вън!" вече е факт. Адвокат Николай Хаджигенов може да не е част от бъдещата парламентарна група на коалицията, стана ясно от изявление пред медиите на Мая Манолова и Татяна Дончева.

Повод за скандала стана изказване на Хаджигенов от по-рано сутринта по БНТ, в което той обяви, че "би станал министър, ако трябва да пожертва себе си". Преговори за ново правителство още не се водят, но аз съм готов да започна веднага, защото това е важно. Част от хората искат нови избори, сякаш това вси Харесва ли ни или не гласовете на БСП ни трябват и без тях не можем да направим нищо, допълни адвокатът.

Той разкри, че още преди месеци между Слави, Христо и Мая е имало разговори за съставяне на коалиция след изборите. "Виждахме се и лично със Слави и с хора от екипа му. Днес ще поискам пак да започнем разговорите и надявам се пак да се видим", издаде се Хаджигенов. Това е лично мнение и не ангажира коалицията, категорична бе Манолова. Нееднократно в предизборната кампания сме заявили ясно, че нито ще даваме, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, с ДПС и с БСП в пазарлъци да правителство не влизаме, категорична бе тя.

Манолова разказа, че Хаджигенов е бил съпредставляващ коалицията "Изправи се! Мутри вън" заедно с нея до провеждането на парламентарните избори. Сега предстои да се сформира парламентарната им група, която ще избере свое ръководство и свои гововорители, които ще изразяват мнението на групата.

Всъщност не е задължително г-н Хаджигенов да е част от тази група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС, заяви Манолова. Нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група, категорична бе тя. И напомни позицията си, че ще водят разговори с "Има такъв народ" и "Демократична България" за общи действия.

Източник: 24 часа