Прокуратурата работи по случая с бруталната гавра с 14-годишен младеж, който бе насилен с бутилка от други деца в горичката на Банево, а клипът бе разпространен в социалните мрежи.

Ето и какво заявяват от Районната прокуратура:

„Наблюдаваме досъдебно производство за блудствени действия спрямо малолетно момче, станали в гориста местност край град Бургас.

Досъдебното производство е образувано на 5-ти април, когато е постъпила информация от служители на ОД МВР – Бургас, разследвали друго престъпно деяние. В спешен порядък разследването по досъдебното производство е възложено на екип от следователи. Провеждат се активни действия по разследване, включително разпити на пострадалото лице и свидетели, оглед, назначени са и експертизи.

Две непълнолетни лица, вероятни извършители на престъплението, са настанени в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица към ОД на МВР – Бургас за срок от 30 дни.

Престои анализ на събраните доказателства и привличане към наказателна отговорност на извършителите, както и преценка за вземане на адекватни мерки за неотклонение спрямо тях.”