Община Бургас продължава да търси съдействие от Полицията, както и от граждани, които могат да помогнат с информация за човека или хората, повреждащи умишлено уличното осветление в града.

„”Неотдавна, на 20 март, някой сряза кабелите на 34 стълба и така угаси цялата улица „Места“. Тогава разпространихме видео, в което се виждат силуетът и облеклото на извършителя, но засега той не е идентифициран. Изгледайте го пак и ако ви се стори познат, непременно се обадете на 112”, призовават от общината.

"През изминалия уикенд бяха извършени още две подобни посегателства. Не сме сигурни, че са дело на същия човек, но почеркът е подобен. Отново са разбити капаците на стълбовете, но без да бъдат откраднати. После са срязани кабелите. В единия случай извършителят е уцелил или пък умишлено е търсил захранващ стълб при пресечката на „Иван Вазов“ и „Мария Луиза“. Така е угасил осветлението на почти целия булевард „Иван Вазов“. Другото посегателство е при пресечката на улиците „Кл. Охридски“ и „Дебелт“”, жалват се от общината.

Осветлението е възстановено своевременно. Но нека предотвратим следващи подобни асоциални актове – непременно се обадете на 112, ако имате информация кой е извършителят!