Пъзелът е ясен от гледна точка на резултатите. Има три варианта, които стоят пред страната ни в момента. Това заяви в предаването "Още от деня" политологът Димитър Ганев от агенция "Тренд".

"Вариант номер едно е предложението, направено вчера от премиера Бойко Борисов, който да е експертен. Вариант номер две е кабинет анти ГЕРБ. Той ще бъде с мандат на "Има такъв народ" в коалиция с "Демократична България", "Изправи се! Мутри вън!" и подкрепа от БСП", смята Ганев.

Според него Нинова днес е дала да се разбере, че би подкрепила подобно нещо.

"Вариант номер три е предсрочни парламентарни избори, които ще се проведат в средата на юли", каза той.

"Не мога да кажа кой е най-вероятният сценарии, предстои основните политически сили да решат какво ще правят", заяви Ганев.

Според него протестният вот не намери един логичен изразител в лицето на БСП. "Той намери изразител в лицето на "Демократична България" в София, а извън столицата в лицето на господин Трифонов. При лицата между 18 и 29 години "Има такъв народ" е първа политическа сила в страната", каза той.

По думите му младите хора се мобилизират в последните дни от кампанията и именно заради това има разминаване с прогнозите на социолозите.