Заедно със здравния министър Костандин Ангелов и шефът на Изпълнителната агенция за лекарствата Богдан Кирилов коментираха доставките на ваксините срещу коронавируса.

Кирилов съобщи, че днес са пристигнали 62 010 дози, които са първата доставка от 2,7 млн. от Пфайзер, до края на юни се очакват и 500 хиляди дози от Модерна. "Така до края на юни ще имаме 3,2 млн. дози иРНК ваксини", обобщи Кирилов. Също така очакваме и векторни ваксини, както и 550 хиляди от "Джонсън и Джонсън".

Ангелов допълни, че до края на април ще дойдат 700 дози иРНК. Той изтъкна, че това е благодарение на усилията на Борисов и договорените допълнително 1,3 млн. дози. Здравният министър каза, че ваксинираните до момента са 505 хиляди и допълни, че предпазни средства за осигурени за месеци напред.

"Докато се състави другото правителство, важно е всеки ден да си гледате ангажимента. Обещах на българите да имат най-добрите ваксини, безплатни, доброволно - само април над 700 000. Пускайте зелени коридори, защото това е единственият шанс да се измъкнем от епидемията. Ваксинирайте бързо", призова от своя страна Борисов. Той благодари на големите в Европа, които са се съгласили да дадат от ваксините си.