Повече от 10 часа десетки автобуси от цяла Бургаска област са паркирани край Морска гара в областния център, за да чакат реда си по пътя към Районната избирателна комисия. След тежкия изборен ден и безсънната нощ, днес членовете на секционните избирателни комисии, които дойдоха от малките общини, вече са на ръба на силите си.

„Снощи имахме чай и нескафе, но тук няма нито вода, нито храна”, казаха уморените хора. Някои от тях бяха изписали дори на лист: „Гладни сме”. Заради тежката изборна нощ кметът на Малко Търново Илиян Янчев лично дойде, за да подкрепи представителите на секциите от цялата странджанска община. Той им донесе храна, за да може хората да имат сили, докато им бъдат обработени изборните протоколи.

„Тук няма ГЕРБ, БСП или друга партия”, тези хора са от нашата община и трябва да се погрижим за всички”, каза кметът Янчев.


С подкрепа за членовете на СИК пристигна и кола на община Созопол. Представители и на други общини търсеха вода или храна за хората, които са се свивали по автобусите цяла нощ.