Новоизбраната конгресменка от Републиканската партия Марджори Тейлър Грийн обяви, че планира да стартира процедура по импийчмънт срещу новоизбрания президент Джо Байдън в първия му работен ден на поста. Грийн, която е отявлен поддръжник на отиващия си американски президент Доналд Тръмп и представлява щата Джорджия, уточни, че планира да стартира процедура за импийчмънт на Байдън на 21 януари, един ден след встъпването му в длъжност.

Грийн твърди, че иска държавен глава, който да не „злоупотребява с властта на президентския пост и да бъде лесно подкупен от чуждестранни правителства, чуждестранни китайски енергийни компании и украински енергийни компании“.

В интервюто си пред Newsmax, тя заяви следното:

„Не мога да си представя, че хората в тази страна са толкова уплашени от бъдещето на президентството на Байдън, че може да са готови да извършат насилие, както в Капитолия", продължи тя."Американският народ има нужда от надежда, те трябва да знаят, че в Конгреса има републиканци, които са готови да се изправят и да се борят за тях, независимо че са в малцинство, независимо от това, че имат всички шансове срещу нас“. Според повече анализатори тази процедура обаче няма никакъв шанс.