Виолета Сечкова става почетен консул на Република Корея

img

иолета Сечкова ще е почетен консул на Република Корея в Пловдив. Това става ясно от официално съобщение на правителството

"По предложение на правителството на Република Корея Министерският съвет даде съгласие Виолета Сечкова да бъде назначена за почетно консулско длъжностно лице на Република Корея в България със седалище гр. Пловдив и консулски окръг, обхващащ територията на област Пловдив", пишат от Министерски съвет. Оттам добавят, че Виолета Сечкова е мениджър на "Синопойнт" ЕООД" - официален ритейлър на корейската компания „Самсунг", както и посочват, че от 2017 г. Република Корея има назначени почетни консулски длъжностни лица в гр. Варна и в гр. Бургас.

Сечкова е бивш модел на "Визаж", дългогодишен телевизионен водещ и продуцент, а през последните години и бизнесдама. Преди около 13 г. тя създаде продуцентска компания „No Frame“, в която впоследствие се включи и настоящият шеф на БНТ Емил Кошлуков . Чрез фирмата те продуцираха голяма част от предаванията във фалиралата телевизия TV7 - „Споделено с Камелия“, „Нашенци“, „5400“, „Какво ви забърква Лео“, „Факторът Кошлуков“, „Уикенд с ТВ7“, „В джаза събота вечер“, „Комисията Павлов“ и др.

През 2015 г. и 2016 г. близкият до Бойко Борисов строителен предприемач Александър Сталийски и приятелката му Виолета Сечкова се оказаха сред големите клиенти на КТБ. Те се появиха и в списъците на синдиците на КТБ за граждани и фирми, които са правили цесии и прихващания след поставянето на банката под специален надзор. Според въпросните списъци Сталийски е прехвърлил вземане за 20 млн. лева и 3.3 млн. евро, а Сечкова е цедирала вземания за почти 10 млн. лева и 1.6 млн. евро.

Почетните консули имат определен статут, който им дава възможност да имат и дипломатически паспорт и своеобразна защита.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Убийство в Карнобат

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас