Полицията е открила пикап с 11 самоделни взривни устройства и огнестрелни оръжия близо до Капитолия в деня на безредиците, собственикът му е бил задържан, съобщи NBC-2, позовавайки се на прокуратурата, предаде РИА Новости.

Колата, собственост на 70-годишния Лони Лирой Кофман, е била паркирана на две пресечки от Капитолия пред Националния републикански клуб. В допълнение към самоделните взривни устройства е намерен автомат М4, пистолет и заредени пълнители. Мъжът е задържан и обвинен за притежание на нерегистрирано огнестрелно оръжие и носене на пистолет без разрешение.

В показанията си Кофман заявява, че в колата си е имал съдове с разтопен пенополистирол и бензин. Там обаче полицията е открила и парчета плат и детонатори. Според разследващите сместа от тези експлозивни вещества действа като напалм.

По-рано беше съобщено, че в деня на безредиците са открити и обезвредени още две самоделни взривни устройства: близо до централата на Националния републикански комитет и седалището на Националния демократичен комитет. Заподозрените се издирват.