"Учителите попадат във втора фаза на ивунизацията, каза здравният министър. Тя ще започне до седмица. Заедно с тях са и домовете за стари хора. Предвидени са 26 хиляди души с персонала. Подготвя се и списъкът с учителите, които предстои да бъдат ваксинирани."

Здравният министър коментира и връщането на децата в училище: "Първо започваме да връщаме в училище най-малките. Стъпили сме на научни доказателства, че децата до 11 години не са толкова заразни. По отношение на по-големите ще изчакаме, за да анализираме всички показатели." Проф. Ангелов подчерта, че едно от усилията му е хората да бъдат наистина информирани, за да могат да взимат правилни решения. "Подготвяме промяна в представянето на данните на дневна база, за да могат българите да придобият по-ясна представа кои са показателите. Ще се въведат болничните легла, структурата на заболелите, тестовете, които се правят за първи, за втори път. Още по-детайлна справка." Здравният министър обясни и за кого ваксините не са подходящи: "От предоставената ни от производителите информация ваксината е подходяща за лица над 16 години, не е изпитвана върху бременни, не може да отговорим какъв имунитет създава при хора с автоимунни заболявания или такива на терапия. Категорично няма опасност за хора, които са носители на вируса, без клинична симптоматика и се ваксинират.

По отношение на ивермектина - изследванията все още не са завършени, дотогава няма да кажа нищо. Във всеки един момент, в който имаме достатъчно информация, основана на доказателства, бъдете сигурни, че Министерство на здравеопазването първо ще съобщи. Харесва ми, че броят на желаещите да се ваксинират, се увеличава с всеки изминал ден, защото хората получават повече информация за ваксините. Мисля, че тази криза от самото начало изкара много истини на повърхността на българското здравеопазване, от добрите направи по-добри. Имах повишена чувствителност на мястото на убождането на втория ден и нищо друго. Това, което ми прави впечатление е, че намалява броят на неинформираните хора и именно това е причината страхът да намалява - той се дължи на липсата на информация. Ще направим така, че цялата информация, която имаме за ваксините, да я предоставим на българските граждани. Наистина в момента имаме някои ясноти, свързани с ваксините. Разработваме приложение за българските лекари, които ще получават цялата информация от света за ваксините, за да могат да съветват правилно пациентите си. До дни това приложение ще тръгне. На него ще се дава информация за ваксините на български език, събрана от целия свят. За да могат лекарите да го информират адекватно."