Утре пристига втората доставка от ваксините на Pfizer/BioNTech, които ще бъдат разпределени от София към останалите градове в страната с автомобили.

Този път ваксините ще пристигнат със самолет на стоичното летище. Очаква се ваксините да бъдат приети около 8.30 ч., като след това здравният министър проф. Костадин Ангелов ще даде брифинг. С него ще са и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов


Припомняме, че при първата доставка ваксините пристигнаха у нас с камион, а след това поеха из страната с бус за кренвирши - факт, който стана повод за много подигравки, но и притеснения относно правилното съхранение на ваксината.

На 4ти и 5ти януари страната ни ще получи още 25 хиляди дози от васината, обяви преди дни държавният главен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. С тях ще продължи ваксинацията на работещите в болниците, а също фармацевти, дентални лекари, общопрактикуващи лекари. Повече ваксини се очакват между второто и третото тримесечие на 2021 г.