В последния ден на 2020-та година брифингът на Националния оперативен щаб започна с благодарност към най-възрастната действаща медицинска сестра в България – 82-годишната Ценка Досева от сунгурларското село Подвис, която неуморно се грижи за жителите на няколко околни села.

„СЗО обяви 2020 за година на медицинската сестра и акушерката. Уважаеми професионалисти по здравни грижи, във Ваше лице ние чувстваме подкрепа и сила”, каза здравният министър Костадин Ангелов.

Той изрази благоарност и покани най-възрастната действаща медицинска сестра Цанка Досева, за да й благодари и да й връчи най-високия почетен знак първа степен на Министерството на здравеопазването.

„Моят живот винаги е бил да помагам на болните, на кой за инжекция, на кой за превръзки. Никога не жаля сили да отида да им оказжа първа помощ. Годините не са малко на гърба ми, но още малко ще се постарая”, каза сестра Досева с усмивка.

Вчера тя даде пример, като също се ваксинира срещу COVID-19.

"Много съм добре, вчера в 13:30 ми сложиха ваксината и не почувствах нито сърбеж, нито болка, нито имам температура. Ще отида на 18-ти отново за втората доза", каза сестра Досева.