"Идват избори и гущерът се опитва да си скъса опашката." Това обяви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на "Воля" Веселин Марешки по повод вчерашни коментари на президента Румен Радев.

"Няма как Румен Радев да се обяви за обединител срещу статуквото, защото беше номиниран и избран от две партии, които представляват статуквото на прехода - БСП и ДПС. Видя се, че те се отрекоха от него и той се опитва да се спасява. Но номерът не минава. Хората добре виждат истинското лице на всеки политик.

Още след изборите Йотова го заплаши, че и най-малкото му движение срещу БСП няма да му бъде простено. Явно са се хванали гуша за гуша и ще сме свидетели на нов развод на политическата сцена. Голяма неблагодарност е да се извъртиш така срещу тези, които са те издигнали на едно от най-високите места в държавната йерархия", смята Марешки.

От "Воля" настояват, че именно те и техният лидер Марешки били истинските обединители, защото реално работели за хората и не били оцапани с корупционни схеми, нито се занимавали с вътрешнопартийни войни.

"Радев, който твърди, че е обединител срещу несправедливостта, цял мандат дума не каза нито срещу картелите, нито в подкрепа на безплатните лекарства. По-несправедливо от това, което опразва джоба на народа и го тласка към мизерия, има ли?!" попита лидерът на "Воля".

По думите му свършило времето на политици, които гонят само личния си интерес и кариера, които само говорят, но нищо добро не правят за народа и държавата.

"Идва часът на такива като нас от "Воля" - доказали сме с делата си, че можем да помагаме на българите да живеят по-добре. Не гоним постове, нито рейтинги. Основната ни цел е България да се развива по-бързо, а народът да живее по-богато и щастливо", убеждава Марешки.