Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ остава фаворит за поста.

Близо 900 делегати, участници в десетата Национална конференция на ДПС ще изберат онлайн своя председател на 12 декември, съобщи в интервю за БТА Халил Летифов, заместник-председател на ПГ на ДПС.

Предстоящият форум бе отлаган два пъти през годината заради пандемията от Covid-19 и наложените забрани и правила за физическо дистанциране. Логото на юбилейния форум е "Свобода, единство, заедност".

Летифов е категоричен, че партията е консолидирана, особено след проведените областни конференции на движението. "Всички членове и симпатизанти са консолидирани и приемат г-н Карадайъ като ревностен защитник на каузата на ДПС и борец за права и свободи", каза Летифов.

Очаква се акцентите, свързани с актуалната политическа обстановка и равносметката за 2020 г. да бъдат поставени в доклада на председателя Карадайъ.

Официалната част, включително доклада на председателя, ще е публична и достъпна от целия свят, не само от членовете на ДПС, делегатите и гостите. Технологиите дават възможност да има наистина една голяма представителност и достъпност, коментира Летифов.

Десетата Национална конференция на ДПС ще започне в 11.00 часа и ще се излъчва на официалната фейсбук страница на движението.