Бившите президенти на Съединените щати, Барак Обама, Джордж Уокър Буш и Бил Клинтън, се съгласиха да бъдат първите, които ще бъдат ваксинирани срещу Covid-19 пред телевизионите камери, за да вдъхнат увереност на американците, че ваксината е безопасна.

"Преди няколко седмици президентът Буш ме помоли да уведомя д-р Фаучи и д-р Биркс, че когато настъпи времето, той иска да направи каквото може, за да помогне на своите съграждани да се ваксинират", заяви пред CNN началникът на кабинета на Джордж Буш - младши Фреди Форд. Подобно желание изразиха и Барак Обама и Бил Клинтън, предаде БНР.

По време на интервю за SiriusXM, излъчено в четвъртък, Барак Обама заяви, че ще бъде ваксиниран срещу коронавирус, като "може в крайна сметка това да стане пред телевизионните камери".

Представител на Бил Клинтън също посочи пред CNN, че и бившият президент би желал неговата имунизация срещу Covid-19 да стане публично достояние.


Бившите президенти се надяват по този начин да вдъхнат доверие във ваксините на американските граждани, веднага след като те бъдат разреши за употреба в САЩ.