Да не мерим коронавируса с партийни аршини, съветва Първан Симеонов

img

Коронавирусът е изключително благодатна тема за партийна употреба. Това заяви пред БНР изпълнителният директор на "Галъп" Първан Симеонов.

Той посочи, че половината от хората възприемат кризата с коронавируса с тревога, но без паника, а над 20% възприемат случващото се в двете крайности. По негови думи умерено тревожната реакция е положителна и адекватна.

Според Симеонов се е създало усещане за хаотичност, невъзможност за разчитане на здравната система и за излишна паника. Въпреки че обществото виждало реални проблеми, продължавало да реагира трезво на случващото се.


"Във времената на социалните мрежи няма как нещата да изглеждат като хаос. Винаги всеки е имал мнение, сега тези мнения са видими. Каквото и да направи всяка власт по света, ще среща поредица от критики", коментира Симеонов. Той подчерта, че когато говорим за България, трябва да се сравняваме с другите страни, които преживяват същото. Когато не можело да се направи такова сравнение, не трябвало да се прибързва с обобщенията. Според него в случая трябва да важи и максимата "аз знам, че нищо не знам". Симеонов настоя и за въздържане от опити за партийна употреба, както и да се направи опит за разделяне на проблемите на текущата власт от тези на България.

Коронавирусът е проблем на България и трябва да се откажем да го мерим с партийни аршини и постоянен хейт, категоричен бе експертът.

Той посочи, че времената са предизборни и хората са разделени на лагери.


Когато обществото мисли за властта си в политически и в икономически план, то е обострено критично, а когато мисли за мерките, които властта предприема срещу коронавируса, обществото е толерантно, отбеляза Симеонов. По негови думи Борисов се е обърнал към Мангъровите методи.

"Това управление днес, дори да искаше да наложи по-строги мерки, няма легитимността за това, и прави единственото възможно в момента - хората сами да узреят", подчерта той.

Според него ваксините ще събудят различни мнения. По думи на Симеонов не може да се очаква обществено единодушие за нещо непознато.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”