Приключила проверката по повод сгрешения адрес при операция на ГДБОП в ж.к. "Левски". Установени са дисциплинарни нарушения на двама служители, единият от които е на високо ръководно ниво в главната дирекция, наложени са им наказания. Това уточни министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Припомняме, че по време на акция на 13 октомври, навигация пратила баретите от ГДБОП на грешен адрес.

Пред БиТиВи семейство от столичния квартал "Левски Г" разказа, че първоначално баретите са нахлули в техния апартамент, като и са разбили вратата на жилището им. Мъжът е бил и арестуван с белезници първоначално. Семейството твърди, че са били и удряни, а спрямо мъжа е бил използван и електрошок. В апартамента е имало и няколко месечно бебе.

Първата среща на полицаите била със живеещата отсреща майка именно на "арестувания" мъж. Полицаите не са се представили и са се държали изключително грубо, включително и с обръщения "боклук". На въпроса ѝ какво става, те отговорили, че "ще разбере от телевизията".

След като полицаите разбрали, че са сбъркали блока, свалили белезниците от мъжа и съпругата му и изчезнали за секунди. По-късно дошъл шефът им и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината била, че ги объркала навигацията им.