Турция обвини Европа, че гони мюсюлманите и прави провокативни карикатури

img

Турция обяви, че "обидните карикатури" с пророка Мохамед са използвани за сплашване на мюсюлманите в Европа под маската на свободата на изразяване, информира АФП.

От турското президентство обявиха, че европейското поведение на демонизиране на мюсюлманите напомня за отношението към евреите в Европа през 20-те г. на миналия век.

Политиките на френския лидер Еманюел Макрон в защита на страната от радикалния ислям вбесиха Турция.

Вчера турският лидер Реджеп Ердоган заяви, че Макрон се нуждае от психиатър. Франция отзова посланика си.

Директорът по комуникациите в турското президентство Фахретин Алтън написа в "Туитър", че обидните карикатури, обвиненията срещу мюсюлманите в сепаратизъм и акциите в джамии не са свобода на изразяване.

Става въпрос за сплашване и напомняне на мюсюлманите, че са добре дошли да поддържат европейската икономика, но те никога няма да принадлежат на фона на уверенията за интеграция. Всичко, което виждаме за мюсюлманите в европейската култура днес напомня на демонизирането на европейските евреи през 20-те г. на миналия век, предупреди той.

Франция и Турция са в сериозни разногласия по редица теми, включително за спора в Източното Средиземноморие, намесата на турците в конфликтите в Либия, Сирия и Нагорни Карабах.

Някои европейски лидери не само атакуват мюсюлманите, но и нашите свещени ценности, нашите свещени книги, нашия пророк и нашите политически лидери, нашия начин на живот, подчерта Алтън.

Според него европейците трябва да разберат: "Мюсюлманите няма да си отидат, защото не ни искате. Няма да обърнем другата буза, когато ни обидите. Ние ще се защитим на всяка цена".

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос