„Ще искам извинение от евродепутата Клейр Дейли към Поморие, защото вкарва един частен спор в резолюция. Оттук-нататък тя трябва да обяснява и нито общината, нито държавата са виновни в тази ситуация, с изключение на този евродепутат, който вкарва решаването на личните си проблеми чрез лобизъм и чрез конфликт на интереси”, каза кметът на морската община Иван Алексиев.

Утре ирландската представителка в ЕП пристига в Поморие за среща с представители на „Сънсет резорт”. Кметът Алексиев е получил покана в последния момент за форума и се очаква утре лично да зададе въпросите си към Дейли. Именно този евродепутат стана причина за включването на Поморие в резолюцията за България, разглеждане в Европйеския парламент, като негативен пример за прилагането на законите.

„Факт е, че нейн роднина има апартамент. Тя не е декларирала първо конфликт на интереси преди да вкара тази точка в резолюцията. Факт е, че тя ще присъства и ще бъде на протестите, т.е. заради протестите ли идва или заради този спор? Тя трябва да отговори на всички тези въпроси и ако едно нещо излезе вярно –трябва да се изивни на България, след това на Поморие и накрая на „Сънсет резорт””, каза кметът.