Фалшиви новини и спекулации са твърденията, че правителството ще налага нови и по-тежки мерки срещу коронавируса. Това написа във "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов.

"Нито ще се правят КПП-та, нито ще се затварят градове.

На среща на Националния оперативен щаб в Министерския съвет здравният министър ми докладва, че България е на 26-о място по заболеваемост на 100 000 души от населението от COVID-19 в Европа. Страната ни държи под контрол развитието на епидемията и не позволява претоварване на здравната система. Осигурили сме необходимия ресурс от предпазни средства и медикаменти за 6 месеца напред", подчерта Борисов.

„На първо място ни е важно здравето, на второ – да запазим икономиката да работи“, подчерта премиерът. Той добави, че благодарение на мерките 60:40 и 80:20 са запазени близо 300 000 работни места и изрази специална благодарност към всички доктори, сестри, лаборанти и санитари за денонощните им грижи във времето на пандемия. „Увеличението на заплатите в РЗИ и социалните служби с 30% е абсолютно изработено, заслужено и оценено от хората“, категоричен бе българският министър-председател.