Управляващата коалиция категорично застана зад председателя на парламента Цвета Караянчева, която вчера бе атакувана и от левицата, и от ДПС, съобщава Нова телевизия.

Управляващ и опозиция и днес кръстосаха саби в парламента.

От БСП атакуваха правителството заради новия външен дълг от близо 5 милиарда лева, които беше поет от кабинета. Финансовият министър Кирил Ананиев отговори, че заемът е взет при възможно най-ниската лихва.

„Определено неадекватни са твърденията на правителството, че е постигнало супер ниска цена на дълга. Ще стимулира ли този заем икономиката? И ще подобри ли жизненото равнище на народа? Както винаги, ще бъде изхарчен предизборно, непрозрачно и не по правилата”, заяви от трибуната Корнелия Нинова.

"Ще помоля Корнелия Нинова да се подготвя с истинска информация, когато реши да взима думата по толкова важен въпрос, какъвто е поемането на нов дълг", отвърна финансист номер 1 Кирил Ананиев.

„След като проведох емисията, в сряда ми се обади цялото ръководство на ЕК и всички мои колеги министри на финансите от Европейската комисия и ме поздравиха за постигнатия най-добър резултат през 2020 г. 27 емисии са направени през 2020 г. от 27 държави, нашата емисия е с най-нисък лихвен процент - 0.375 %”, допълни Ананиев.

В парламента управляващата коалиция категорично подкрепи председателя на парламента Цвета Караянчева, която вчера беше атакувана и от левицата, и от ДПС.