Веселин Марешки е състоятелен човек. Една концесия не би сменила разбиранията му. С тези думи пред Нова телевизия председателят на Народното събрание Цвета Караянчева коментира събитията от изминалата седмица.

Припомняме, че след напълно непоследователна позиция от страна на Веселин Марешки, стана ясно, че все пак лидерът на “Воля” е склонил да участва в събирането на необходимите подписи за внасяне на проекта за нова конституция за дебат в НС. Така управляващата партия ГЕРБ успя да депозира 120 подписа.

Разбра се също така, че решението на Марешки съвпада и с решението на Министерския съвет да отдаде на концесия плаж “Кабакум” в ръцете на бивш депутат от “Воля”.

Караянчева обаче отрече това да има общо.

“С г-н Марешки се преговаря доста трудно. Ние имахме дълги разговори и изложихме няколко варианта. Той не искаше да разпише, защото смяташе, че ще го окомплектоват с управляващата коалиция. Перспективата да бъде окомплектован с ДПС и БСП е по-лошият вариант. След дълги разговори той наистина даде подписите на 10 народни представители”, заяви Караянчева.

„За концесията на плажа не мога да кажа, но той е състоятелен човек и това не би сменило разбиранията му”, изтъкна Караянчева.

По повод това, което предстои, тя обясни: „Ние имаме ясна задача и тя е обсъждане на нова конституция. Всички разговори във всички посоки са позволени. Ние трябва да убедим нашите опоненти, дори и тези от опозицията, че има смисъл да водим този разговор.”