Вицепремиерът Валери Симеонов отново засвидетелства подкрепата си към правителството и категорично за яви, че 44-тото Народно събрание е свършило много работа и тепърва има да изпълнява програмата си.

Той, обаче, е притеснен от импулсивната история на министър-председателя - Бойко Борисов, тъй като на този етап само той е в състояние да хвърли оставката на кабинета. „За мен нещата са стабилни и просто министър-председателят трябва да запази присъствие на духа, защото знаете, че понякога се поддава на емоциите си и хвърля оставки. Ако това не стане, няма да има никакъв проблем с правителството“, каза Симеонов.

Лидерът на НФСБ подчерта още, че настоящото правителство не се изчерпва само с Бойко Борисов, тъй като е коалиционно и голяма част от постигнатите резултати са плод на съвместната работа между ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Що се отнася до свикването на Велико народно събрание, Валери Симеонов не се нае да прогнозира дали ще се стигне до него, въпреки събраните 127 гласа за внасяне на предложението за нова Конституция през предходния ден.