Германските лекари търсят какво е пратило в кома Навални

img

Берлинската болница „Шарите“ започна задълбочени изследвания, за да предприеме и лечение на руския опозиционер Алексей Навални. Навални остава в кома, но състоянието му е стабилно, твърдят от лечебното заведение. Тестовете трябва да покажат дали дисидентът е бил отровен и ако е така, с какво.

Привържениците на Навални са убедени, че става дума за опит за политическо убийство. Кремъл категорично отрича да има пръст в това.

На 20 август опозиционерът влезе в болница по спешност, след като му призля по време на полет от град Томск в Сибир за Москва. Стана известно, че малко преди това е пил чай на летището. Самолетът извърши извънредно кацане в град Омск, а Навални беше приет в местно лечебно заведение.

До транспортирането на Навални до Германия се стигна след един ден на битка между руските лекари и неговите близки за евакуацията му. Първоначално властите в Русия отказваха медицинска евакуация.

В болница „Шарите“ Навални пристигна вчера в стабилно състояние. Германското правителство заяви, че се надява лечението да доведе до подобряване на състоянието на дисидента.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол