Основната сграда в летните сараи на Ахмед Доган е законна, но по документи се води ”водна спортна база”. Законни са и трафопостът и басейна. Всичко останало - без налични документи и разрешителни. Това показва проверка на РДНСК-Бургас.

Активните проверки на постройките в района лятната резиденция на доган, започнаха след акцията в парк “Росенец” от страна на бившия правосъден министър и лидер на “Демократична България” Христо Иванов. ФрогНюз припомня, че той се опита да акостира на плажа, който в същността си е изключителна държавна собственост, но бе изгонен от гардове на НСО. Междувременно пък бариера е спусната над общинския път, който води до брега. Причината - той преминава покрай летните сараи.

Започнаха проверки.

От РДНСК са сигнализирали общината и днес администрацията са съставили констативни протоколи за незаконни обекти в частни и държавни имоти. Става дума за Две двуетажни сгради, една триетажна, няколко бунгала, будка и оранжерия.

Оранжерията е в имот на свързваната с почетния председател фирма „Хермес Солар“, информират от БНР. Оранжерията не разполага със строителни книжа. ъщото е положението и за триетажната сграда, издигната на държавен имот, за която сигнализира общинският съветник Константин Бачийски. Другите обекти също са построени или в имоти на „Хермес Солар“, или в държавни.

Бунгалата пък се водят преместваеми обекти и след въвеждането на сградите в експлоатация би трябвало да се премахнат, информират от Община Бургас.

С разрешително е основната сграда. Община Бургас е позволила и нейното разширяване. По документи това е “водна спортна база”, но данни за провеждането на подобни лагери няма. Законен е и трафопостът, както и басейнът.

Междувременно припомняме още, че КПКОНПИ глоби шефа на РДНСК-Бургас за конфликт на интереси. Наложената санкция е в размер на 10 000 лева.