i

Валери Симеонов: Вдигнахме блокадите, за да избегнем гражданска война

img

"Не може да има еднопосочни права за само една част от гражданите. Въпроса за палатките бе подробно обсъден на коалиционния съвет вчера, защото те нарушават правата на хората, а имаше подписки и опити за саморазправа. Всички колеги го обсъждахме и стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата, ако бяхме оставали нещата може да се стигне до малка гражданска война. Това каза зам.-шефът на НС, съпредседател на „Обединени патриоти“ и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред НОВА.

По думите му решението да не се подава оставка било единодушно. Симеонов каза, вчера е бил вестоносец за лошите новини за протестиращите. "Аз оповестих решенията на коалиционния съвет", каза той и даде да се разбере, че вчерашното изказване на вицепремиера Томислав Дончев за оставка на кабинета през септември било само негово решение.

"Коалиционното управление е избрано легитимно, възможни са размествания, това е демократично, но това ще стане ясно след 6 месеца", каза лидерът на НФСБ. По думите му виждал една неистова борба за власт по неконституционен път.

Той коментира и вчерашните действия на протестиращите, които целиха централата на партията му с яйца и домати, като каза, че това е хулиганско поведение и го оприличи на вид ескалация.

Симеонов коментира и конференцията на ГЕРБ в сряда, като каза, че когато някой бил нарушил закона трябвало да има последици.

Симеонов заяви, че лично той бил поставил въпроса за записите, за които се предполага, че е гласа на премиера Борисов. Той каза, че в момента се правела експертиза.

По думите му Елена Йончева, която даде за проверка записите, не за първи път лъжела публично, като даде пример с изграждането на оградата по границата и посочи, че твърденията й не били доказани. Той даде да се разбере, че не й вярва. "Лесно е да се създават конспиративни теории", добави Симеонов.

Той коментира и изявлението на президента Радев от вчера, като каза, че това били кухи твърдения без факт. На коалиционно ниво не бил обсъждам импийчмънт.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"