"Не може да има еднопосочни права за само една част от гражданите. Въпроса за палатките бе подробно обсъден на коалиционния съвет вчера, защото те нарушават правата на хората, а имаше подписки и опити за саморазправа. Всички колеги го обсъждахме и стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата, ако бяхме оставали нещата може да се стигне до малка гражданска война. Това каза зам.-шефът на НС, съпредседател на „Обединени патриоти“ и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред НОВА.

По думите му решението да не се подава оставка било единодушно. Симеонов каза, вчера е бил вестоносец за лошите новини за протестиращите. "Аз оповестих решенията на коалиционния съвет", каза той и даде да се разбере, че вчерашното изказване на вицепремиера Томислав Дончев за оставка на кабинета през септември било само негово решение.

"Коалиционното управление е избрано легитимно, възможни са размествания, това е демократично, но това ще стане ясно след 6 месеца", каза лидерът на НФСБ. По думите му виждал една неистова борба за власт по неконституционен път.

Той коментира и вчерашните действия на протестиращите, които целиха централата на партията му с яйца и домати, като каза, че това е хулиганско поведение и го оприличи на вид ескалация.

Симеонов коментира и конференцията на ГЕРБ в сряда, като каза, че когато някой бил нарушил закона трябвало да има последици.

Симеонов заяви, че лично той бил поставил въпроса за записите, за които се предполага, че е гласа на премиера Борисов. Той каза, че в момента се правела експертиза.

По думите му Елена Йончева, която даде за проверка записите, не за първи път лъжела публично, като даде пример с изграждането на оградата по границата и посочи, че твърденията й не били доказани. Той даде да се разбере, че не й вярва. "Лесно е да се създават конспиративни теории", добави Симеонов.

Той коментира и изявлението на президента Радев от вчера, като каза, че това били кухи твърдения без факт. На коалиционно ниво не бил обсъждам импийчмънт.