Това става в кратко видео, в което Божков отговаря на поредица въпроси, поставени му от потребители на Фейсбук.

На въпрос: „Подкрепяте ли президента Радев?“, Божков отговори:“Подкрепям всички, които са срещу хунтата. Подкрепям президента Радев, обикновения протестиращ, „Да, България“, БСП, Мая Манолова, „Отровното трие“. Аз съм с тях.“

Божков подкрепя протестите от самото им начало, като редовно призовава хората на протест. „Но ме изкефи как се управлява тълпата по т'ва, по мрежите“, се чу в едно от СРС-та, които прокуратурата разпространи преди време.

Божков е обвиняем за 18 престъпления, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп, за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности. Последните обвинения, които бяха повдигнати на Божков са за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени престъпления. Според прокуратурата тя имала за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления. Освен за ръководене на престъпна, Божков има обвинения за подбудителство към убийството на четири лица.

Бизнесменът се намира в Обединените арабски емирства. За него и съдружника му Георги Попов има молба от България за екстрадиция.