Аз съм готов по всяко врме да си тръгна, правил съм го. Готов съм. И заради мене по никакъв начин не искам да има напрежение. Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците, когато се затварят кръстовищата. Какъв е пробемът да има служебно правителство. Страх ни е? От кой? Какво не сме направили добре? Вижте градовете. Ще продължа с разговорите с коалиционните партньори и ще им предложа варианти. Включително вариант – аз да си тръгна и да продължи правителството. Тогава правителство може да остане, да има парламент, а водачите на протестите да дойдат да кажат – как го виждат. Има много варианти. Не съм човек, който може да се опиянява от масата. Имаме много работа и в партия ГЕРБ. Много. Маса от обвиненията към нас са правилни. Това може да стане само на място с хората. Поел съм ангажимент, иначе още днес щях да кажа датата, на която ще си подам оставката. Трябва да осигурим стабилността, идват тежки месеци, дори години. Никога не съм ви подвел. Това каза пред Националната конференция на ГЕРБ министър-председателят и лидер на партията Бойко Борисов. Речта му бе съпроводена от скандирания „Бойко“.

„Нашата сила са хората, всичко, което сме правили, е заради тях. Един ден повече не трябва да стоим в управлението, ако хората не ни искат. Ще проведем много разговори с вас, искам да мислите, да разговаряте с хората, защото много от вас са се отлепили от това, което мислят по места.“, каза още премиерът. Той предупреди актива: Моля ви, не отговаряйте на провокации!

„Усещам напрежение в обществото, заради исканото чувство за справедлидост. Най-лесно ни атакуват, че ние имаме отношение по избор на главния прокурор. Единственото, което сме направили е, че не издигнахме кандидат. Не моя подпис стои под указа на президента Радев. 11 пъти заедно с вас сме печелили избори. Три пъти със служебно правителство. Наслагва се една тема, че нас ни е страх от служебно правителство. Точно обратното. Да, ние не вярваме на Радев, но какъв ни е проблемът със служебно правителство? Никакъв.“, каза Борисов.

„Не желая по никакъв начин държавата да бъде разединена. Имаме коалиционно споразумение, в което сме писали, че трябва да изкараме мандата. На толкова много контрабандисти и олигарски им нарушихме комфорта и милиардите, които влизаха в техните джобове. Ние с ДПС не сме правили коалиия никога и никога няма да правим коалиция. Нашите приемливи партньари са тези, които са днес с нас – Обединени патриоти и СДС. Аз не знам дали Христо Иванов си дава сметка, че връща точно тези хора на власт, срещу които се бори. Аз си давам сметка. ГЕРБ няма да допусне такива коалиции. Аз обичам хората, обичам да са добре.“, посочи още премиерът.