Христо Иванов, който преди месец предизвика обществен отзвук с кадрите от сблъсъка си с охраната на почетния председател на ДПС Ахмед Доган на брега в парк Росенец, се върна след 1 месец в Бургас, за да види има ли свободен достъп до ивицата. „Ще видим дали е преграден пътят, на какво основание, ще поискаме този път до държавната собственост да не бъде преграден. Трябва да се довърши достъпът на гражданите до това място. Ще видим дали има ограда. По отношение на нашия сигнал до Министерството на регионално развитие и благоустройството за акт за държавна собственост за плажа, министерството се изенада, че там има плаж и е отпратило казуса до Министерството на туризма“, каза Иванов в Бургас. Той заяви, че това е емблематичен политически казус.

„Този бряг е държавна собственост, той трябва да е такъв“, каза Иванов. От утре ще бъде обявена банкова сметка за изграждането на пилон за българското знаме там.

„НСО отказа информация колко е струвала охраната на Доган и Пеевски. Нямаме информация дали писмено са се отказали от нея, както и за направената проверка на служителите, които ни посрещнаха на брега, особено за този, който хвърли знамето. „, каза още Иванов. Той отиде на място, за да провери може ли да се стигне до брега. Там беше посрещнат от пазача с думите: "За плажа ли сте?" и пропусна групата да мине безпрепятствено. Половината от оградата е премахната, достъпът беше свободен и бившият правосъден министър стигна до ивицата.