Общинският съвет в Бургас отговори на общественото напрежение за общинската алея в парк „Росенец“, като оттегли решението си, взето през април 2020 и станало повод за бурни дебати. Днес на сесия на местния парламент от общо гласували 47 общински съветници 45 гласуваха „за“, „против“ 1,“ въздържал се“ 1 предложението на ГЕРБ да бъде оттеглено решението относно одобряване и изменение на ПУП на територията на лесопарк „Росенец”. Въпросът стана повод за обществени настроения заради алеята, водеща към лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Темата многократно беше повдигана за обществено недоволство от представителя на СЕК Константин Бачийски.

Дебатите днес бяха изключително бурни и емоционални. „Единственият мотив за нашата докладна записка е общественото напрежение. Нещата отиват към политическо говорене, наближават изборите. Процедурите за ПУП-а са стартирали през 2018 г., две години никой не направил, сега се проявиха претенции. Тогава лидерът на СЕК г-н Манев е подкрепил стартиране на процедура по изготвяне на ПУП. Дебатът е чисто политически сега, явно СЕК е стратирала предизборна кампания. Времето ще покаже кой е бил прав. Ще бъдат изтървани всички срокове. Заради политическите амбиции на г-н Бачийски да става депутат, ще страдат рибарите от Ченгене скеле“, заяви Бойчо Георгиев от ГЕРБ.

„Парк Росенец се превърна в клеймо, блаодарение на фалшивите герои, които роди.“, каза Веселин Пренеров от ГЕРБ.

Зам. кметът Чанка Коралска подробно показа какви са фактите и какво Община Бургас получава и губи с взетото и оттеглено вече решение на Общинския съвет.

„През последните месеци слушах внимателно всички дебати по темата. Заставам пред вас, защото искам ясно да заявя като експерт категоричното си несъгласие с това, което се случва. Не съм съгласна как един ПУП, целящ да защити публичния интерес се превърна в медиен и политически въпрос. Градоусройство не се прави по площадите и не се риусува на коляно, а е дългосрочен процес в полза на обществото. В нашата работа, като администрация и с предложенията, които правим, ние се ръководим единствено и само от това.“, каза тя.

Пълните факти, които изложи Коралска – ОЧАКВАЙТЕ СЛЕД МАЛКО!