Пламен Димитров, КНСБ: Протестите са справедливи, но исканията не са ясно формулирани

img

Протестите сега за мен са дежа вю. 71 % от нашите синдикални лидери заявяват, че протестите са основателни, но исканията не са ясно формулирани. Липсват социалните искания. Не се говори за ниските доходи и неравенствата.

Това заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров в предаването "120 минути" по бТВ.

По думите му синдикалната организация е формулирала три конкретни искания.

Едното искане със сигурност трябва да е за повишаване на доходите. 800 лв. минимална заплата и 1700 лв. средна заплата са достижими през 2021-2022 г., е категоричен Димитров.

Второто искане трябва да е за данъчната система. Сега тя генерира несправедливост и неравенства. Нашето предложение е реформа 15/15/15 - 15% ДДС, 15% данък върху печалбата и 15% данък върху дохода. Парите трябва да бъдат набавени от европейски източници като грантове или други подобни механизми.

Третото искане е в синхрон с исканията за промяна в Конституцията. Димитров посочи, че трябва да бъдат направени промени и да бъде въведено право на индивидуална конституционна жалба.

Смятам, че протестите са напълно справедливи. Всеки който иска повече ред и по-малко корупция е в правото си да е на площада, завърши Димитров.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"