Напрежението ескалира: Протестиращите потрошиха кола на тв екип, запалиха димка, момиче припадна

img

Протестиращи потрошиха автомобил на Нова телевизия, предаде Glas.bg. Вандалският акт е осъществен с камък, счупено е задното стъкло на колата. Каквато и да е причината - според присъстващите тук е необективното отразяване на случващото се в столицата, както смятат част от протестиращите, това не е начинът да изразяваш отношението си. Също така недоволните запалиха и димка в триъгълника на властта с приближаването на тъмната част на деня.

Очевидно мирният протест ще бъде опорочен от агресия и тази вечер. Също стана известно и за хвърляни бутилки по време на демонстрацията. Хората на Министерски съвет скандират "Оставка". Засилено е полицейското присъствие в района. Силите на реда проверяват хората с раници и по-обемен багаж. По последни данни 33-годишен мъж е задържан в Първо РУ-СДВР, след като счупил задното стъкло на лек автомобил в района на БНБ към 19:40 часа. Установен е собственикът на леката кола. Изясняват се обстоятелствата около случилото се.

Само преди ден Асоциацията на европейските журналисти – България призовава както протестиращите, така и органите на реда за толерантно отношение към медийните екипи, които отразяват протестите. Тя призова на репортерите да се оказва съдействие и да не им се пречи да изпълняват задълженията си. Важно е репортерите да не стават жертва на вербална или още повече физическа агресия заради редакционната политика на медията, за която работят, казаха от Асоциацията.
Малко по-рано момиче припадна на площада, а полицаи му помогнаха са се свести.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас