Венелин Петков и Антон Хекимян съдят Валери Симеонов за обида и клевета

img

Две дела в един ден бяха заведени от Би Ти Ви и от Венелин Петков и Антон Хекимян.

Шефът на новините в Би Ти Ви Венелин Петков и тв водещият Антон Хекимян съдят Валери Симеонов за клевета и обида. Същевременно Би Ти Ви заведе дело срещу "Телеграф Медия" и Цветомир Найденов.

И двете дела са свързани с организираната атака срещу Би Ти Ви в последните месеци, казаха от телевизията.

Само ден след като зам. председателят на Народното събрание Валери Симеонов обвини в ефира на БНТ двамата журналисти в корупция, Петков и Хекимян обявиха, че ще го съдят.

"А вие защо не допускате, че може да излезе някой телевизионен водещ, или смятате, че телевизионните водещи не са корумпирани?

- Аз не знам за телевизионен водещ, който е корумпиран. Вие знаете ли?

- Естествено. Ето ви го един Антон Хекимян, ето ви го един Венелин Петков... ето, с имена говоря."

В този разговор в студиото на БНТ на 11 февруари Симеонов обвини журналистите, защото не са дали трибуна за изявления на съдружника на Васил Божков в “Ефбет” Цветомир Найденов за негови престъпни схеми.

В исковата молба, която журналистите внесоха днес в съда, пише:

"Ответникът в настоящото производство си послужи с публична обида и клевета спрямо ищците Венелин Петков и Антон Хекимян. Серията последващи изяви на Симеонов в различни медии затвърждават впечатлението, че това е целенасочена и системна атака срещу двама утвърдени журналисти, изградили доброто си име и натрупали силно обществено доверие в продължение на години работа в Би Ти Ви (20 години за Венелин Петков и 16 за Антон Хекимян)."

Същевременно Би Ти Ви внесе дело днес и срещу "Телеграф Медия" и Цветомир Найденов. Причината е, че "ежедневно бяха публикувани и разпространявани неверни, непроверени клеветнически и обидни журналистически материали, в които се ползваха цитати или вметки по изявления на отв. Цветомир Найденов, надграждаха се или се изопачаваха.

Това се отрази на доброто име, търговското реноме и затрудни контактите ни с нашите рекламодатели, продуценти, контрагенти и зрителска аудитория. За периода от 16.05. до 03.06.2020 г. бяха пуснати за разпространение 11 издания на вестник "Телеграф" и едно издание на вестник "Политика", в които почти всеки ден на челна страница беше поставян дискредитиращ бранда на търговското дружество материал", пише в исковата молба на Би Ти Ви.

Това е третото дело, което телевизията завежда срещу медия. В началото на юни тя внесе дела срещу агенция "Блиц", уебсайта Novini.bg и Цветомир Найденов като втори ответник и по двете дела. Според медията всички ответници са направили и разпространили клеветнически твърдения, които увреждат доброто име и търговската стойност на журналистическата работа и интелектуалния продукт на телевизията.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас