Извънредно: Част от мерките се завръщат, от утре баровете и дискотеките само на открито, всички спортни събития без публика

img

Рекордният брой от 240 души, регистрирани с COVID-19 за денонощие, накара министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да върне някои от противоепидемичните мерки.

„В следващите дни не очакваме бройките на новите носители да спаднат, даже може да има тенденция за ново увеличение”, каза Ананиев.

Новите мерки

Всички колективни и индивидуални спортове с тренировъчен режим и спортен характер на открито и закрито трябва да се провеждат без публика.

Дискотеки, пиано барове, нощни клубове и заведения могат да работят само на открито при заетост до 50% от капацитета и физическа дистанциа на метър и половина.

Въвежда се забрана за групови празненства с над 30 човека на открито и закрито – това включва сватби, кръщенета и балове. Те могат да се провеждат с до 30 души и дистанция.

Министерството на земеделието и храните трябва да възложи на БАБХ проверки в заведенията за храна и развлечения. А Министерство на труда на Инспекцията по труда проверки на работодателите.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”