При почистване в дома си в бл. 47 в ж.к. “Братя Миладинови”, 24-годишен бургазлия изхвърлил дървено чекмедже с неустановен по брой и калибър патрони. На 7-и юли около 19.30 ч. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение за изхвърлените боеприпаси до контейнер за боклук, разположен в района на ул. “Шар планина” срещу №3 в ж.к. “Братя Миладинови”.

Извършен е оглед на местопроизшествието, като боеприпасите са иззети. Бургазлията е разпитан в качеството на свидетел. По случая е образувано досъдебно производство.

Отново заради боеприпаси, един мъж е задържан.

На 7-и юли около 16.30 ч. в района на старата автогара в Царево, служители от Районно управление – Царево спрели за проверка лек автомобил “БМВ 420 Д”, със софийска peгистрация, управляван от 53-годишен софиянец. Те установили, че същият шофира след употреба на канабис. Водачът отказал да му бъде взета кръв и урина за химичен анализ. Извършено е претърсване на дома му, като са намерени и иззети 40 патрона, калибър 22, както и 45 патрона, калибър 38. Софиянецът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.