Летовници от скандинавските страни, Полша, Чехия и Словакия ще спасяват туризма

img

Очакваме туристи от Полша, Чехия, Словакия и Скандинавските страни, изтъкна министърът на туризма Николина Ангелкова на среща в Стара Загора с представители на туристическия сектор и местната власт. По думите ѝ през юли и август ще започнат да се възстановят пътуванията и у нас ще почиват повече туристи при това не само по Черноморието, но и във вътрешността на страната.

„Виждате, че стартираха първите чартъри. Засега това, което имаме като обратна връзка от туроператорите и от авиокомпаниите, които оперират на пазар България е, че изпълняват полетната си програма. Надявам се това да се запази, основно са туристи от Германия, от Нидерландия, Белгия. От началото на юли стартират и чартърни програми с полските, чешките туристи, от Словакия и Скандинавските страни“, уточни министърът.

Ангелкова напомни, че се очаква решението на Европейската комисия за пътуванията на туристи от Русия, Украйна, Молдова и Израел.

„За мен е важно това, което правим и взимаме като мерки наистина да ни даде възможност да реализираме туристически сезон“, посочи министър Ангелкова. Относно летния сезон тя очаква в края на септември и октомври да се направи цялостна оценка на свършеното.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”