Уволняват Камен Алипиев - Кедъра, нямал висше образование

img

За длъжността му на изпълнителен продуцент дипломата е задължителна

Камен Алипиев-Кедъра, спортният журналист от БНТ, е пред уволнение, тъй като няма висше образование.

Досега той беше изпълнителен продуцент, но вече е извън новата дирекция “Спорт”, тъй като му липсва диплома. Дирекцията беше създадена в началото на юли, малко след като Емил Кошлуков стана генерален директор на БНТ, и бе оглавена от Сашо Йовков, впрочем негов конкурент в конкурса за високия пост.

Така спортните журналисти бяха отделени в самостоятелно звено, след като преди бяха в продуцентски център “Спорт” - част от дирекция “Информация”.

“В БНТ за всяка позиция се изисква съответното образование. Проблемът с дипломата се появи, защото сега се правят структурни промени при нас. Има нови позиции, за които, като се назначават хората, се гледа степента на образованието им. Сигурно и досега се е гледало, не мога да кажа защо е имало подобна ситуация, вероятно не е само при него. Но при тази промяна както в дирекцията, така и в цялата телевизия образованието е задължително изискване”, обясни Сашо Йовков пред “24 часа”.

Камен Алипиев започва работа в БНТ през 1987 г., а от 1992 г. е в спортната редакция. Коментира баскетболни мачове, а също и състезания по алпийски ски. “Той е толкова доказан професионалист. На такова ниво е, че не може да бъде стажант репортер”, каза Йовков. Той допълни, че ако в частна медия е възможно да бъде началник и без ценз, в обществената няма как, защото има правилници. “Ако не си оправи образованието, няма да бъде в дирекция “Спорт”. Говорили сме с него за вариант граждански договор”, обясни Йовков.

Как точно е било и защо предишните шефове не са спазили закона, остава загадка, но макар да изглежда дребно, по същество това е злоупотреба с обществени средства, защото позицията изпълнителен продуцент върви с по-високо заплащане, коментират стари телевизионни работници. Когато лъснало, че няма нужното образование, му е бил даден гратисен период да се дипломира, но той не го направил. В момента Кедъра, както го наричат приятелите и зрителите, е в болничен и му предстои операция. Затова и не пожела да коментира работата си в БНТ

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?