Надяваме се още тази вечер да въстнановим част от програмите. При акцията на ГДБОП беше иззета техника, с която излъчваме в телевизионно време. Ще я заместим с друга. Работим по този въпрос.

Това заяви пред БургасИНФО собственикът на кабелна телевизия RN Георги Стоянов по повод акцията на прокуратурата и ГДБОП в централния офис на медията в Бургас, след която абонатите останаха без телевизия. Хората масово питат ще могат ли да гледат любимите си предавания и сериали, а децата им - любимите анимационни филмчета.

Според Стоянов, телевизията ще направи всичко възможно да възстанови излъчването си в пълен обем в най-кратки срокове. Той каза още, че през всичките 26 години, в които е на пазара не е бил обект на подобна операция.

Припомняме, че с наблюдението на районен прокурор служители на "Кибрепрестъпност" влязоха в офиса на телевизията, който се намира срещу Пантеона в Бургас. Според прокуратурата, акцията е след подадени сигнали от две национални телевизии, а щетите им били за милиони левове, заради нарушено авторско право.

Как Георги Стоянов коментира ситуацията и какъв е изходът от нея очаквайте след малко.