Грандиозен гаф в ефира на Българската национална телевизия. От държавната медия допуснаха еротично нарисувано филмче да бъде излъчено непосредствено преди времето за "Лека нощ, деца", съобщиха от "Господари на ефира". Това се случи в неделя, а излъчените кадри са от рубриката "Лачените обувки на българското кино", която започва в 19:05 минути. Последен от цялата рубрика е филмът "Вятър работа" на режисьорът Анри Кулев, а часът е 19:34. На анимационното филмче се вижда как медицинска сестра се съблича и започва да прави любов с ранен войник. Явно БНТ полагат грижи за половото възпитание на децата. Определено такива филмчета са недопустими за неделя, дори и да са нарисувани.

По този повод БНТ пусна извинение към зрителите.

БНТ публикува на сайта си извинение, с което обяви, че "най-искрено съжалява за допуснатото излъчване на анимационен филм на 16.07.2017 година с нерегламентирано съдържание за слота, непосредствено преди традиционната рубрика „Лека нощ, деца“.

В него се твърди: "БНТ поднася своите извинения към аудиторията, която е гледала модула от формата „Лачените обувки на българското кино. Анимационните филми“ във времето от 19:33 до 19:45 часа.

Обществената медия изключително високо цени най-младите си зрители и затова винаги е била безкомпромисна към съдържанието, насочено към тях.

БНТ изказва своята благодарност към всички, които проявиха внимание към професионализма на обществената телевизия и подадоха сигнал за допуснатото нарушение, за което са предвидени строги административни наказания".

Ето и какво гледаха дечицата: Виж ТУК