„Защо ГЕРБ мълчи за намесата на Турция в изборите за Народно събрание в България, каква е договорката на Бойко Борисов с Ердоган и ще бъде ли ДОСТ патерица на ГЕРБ?” – Тези възлови въпроси отправиха днес чрез медиите до кандидатите за депутати от ГЕРБ в Бургас от БСП. Адресатът, според червените, са именно представителите на ГЕРБ в града, тъй като регионът е най-близо до границата с Турция и въпросът е от изключително значение именно тук. „Те дължат тези отговори не на нас, а на бургазлии”, каза Николай Тишев, втори в листата на листата на коалиция „БСП за България"

„Явно е, че Борисов играе твърдо на страната на Ердоган. И с това се обяснява дружелюбния му тон по отношение на позицията на Турция. Но каква е договорката и къде е мястото на България в нея?”, каза кандидатът на левицата Христо Панайотов.

Въпросът бе поставен на дневен ред от червените, след като Турция си позволи груба намеса във вътрешната политика на България, след като представители на държавната и местната власт в южната ни съседка, започнаха директна агитация сред нашите изселници да дадат гласа си за партията на Лютви Местан.

И Корнелия Нинова, и президентът изразиха категоричната си позиция. Това е темата на деня и ние не бива да премълчаваме. Но това, че Бойко Борисов мълчи, не означава, че и кандидатите на ГЕРБ също трябва да мълчат като риби”, подчерта Тишев.