ГЕРБ даде мощен старт на предизборната кампания на кандидат-президентската си двойка Цецка Цачева и Пламен Манушев с присъствието на 15 хиляди души в зала „Арена Армеец“. Представителите на Бургаска област са 1000, съобщиха от местната структура на партията.

„Всички трябва да достигнем до максимален брой граждани, които не гласуват. Ето нашите приоритети – балансирана и активна външна политика, отчитайки интересите на България, безалтернативно членство на ЕС и НАТО, България трябва да бъде фактор на сигурност и стабилност. Това означава да няма ескалация по нашите граници, което е в интерес на българските и европейските граждани. Трябва да отстояваме вътрешна стабилност. Ще работим за издигане авторитета на държавните институции. Убедена съм, че ще бъда перзидентът, защото в тази зала съм с 15 хиляди победители и защото с вицеадмирал Манушев сме силен екип. Изправена съм с открито сърце и ясното съзнание за вашите очаквания към мен и вицепадмирал Манушев. Разчитаме на вашата подкрепа! Ясно и категорично – България има нужда от стабилност, нацията от единство, обществото от върховенството на закона. Всеки български гражданин има право сигурността му да бъде гарантирана. Целостта на нацията ще бъде запазена, защото вярвам в диалога и справедливостта. Ще работя за продължаване на съдебната реформа, ще настоявам за независим, работещ и справедлив Български съд. Какво чухме и запомнихме от посланията на кандидатите, които преди нас се впуснаха в надпреварата!? Има ли други разумни послания?! Няма да се впускаме в компроматни битки. Аз врявам, че дебататът трябва да се води не с останалите кандидати, не с анонимни тролове, а с българския народ, с хората при срещите ни лице в лице. Ние всички работим в интерес на хората. Имаме силата и знанието да запазим стабилонстта и сигурността на България. Ние носим България в сърцето си“, каза кандидатът за президент Цецка Цачева.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ трябва да е първа политическа сила.

„Трябва да сме първи на първия тур. ГЕРБ трябва да е първа политическа сила. В противен случай няма да бъда маймуна като Станишев, да ме бие някой и да обяснявам – дай по-нататък. Борите се всички вие за победа! Ако не сме си заслужили победата, ако българите не смятат така, ще се дърпнем, за да дойдат тези, които хората си изберат.“, каза той.