Новите случаи на COVID-19 за изминалия ден са 22. Направените PCR проби са 1347. Това съобщи секретарят на националния оперативен щаб доц. Димов.Така общият брой на заболелите до момента става 2560.

Активните области са 6. В София всички случаи са амбулаторни, в Сливен са регистрирани 9 души, в Ямбол 4, във Видин, Пазараджик и Перник по 1. Болните са 13 жени и 9 мъже, като сред заразените са две деца под 2-годишна възраст от София.

9 са новите случаи на медицински персонал – 2-ма лекари, 5 медицински сестри и 2-ма санитари. 1 медицинска сестра е от София, а останалите са от Сливен. 7 от тях са от едно отделение на болница, която не лекува COVID-19.

“Това потвърждава огнищния характер на разпространение на коронавируса и таргетните групи в медицински заведения. Допускането на такива случаи е при неглижиране или неспазване на мерките”, заяви доц. Димов.

В Сливен отделението със заразените медици е затворено за дезинфекция, ще се изследват контактните лица и ще бъдат намерени пациентите в последния месец.

За вчерашняи ден са починали 1 мъж на 77 години в „Св. Анна”, който е лекар от Видин. Той е бил със съпъстваща болест на сърцето, диабет и артериална хипертония. Починала е и жена на 67 години в Пловдив, която е преведена от Пазарджик с хронична белодробна болест.

Починалите общо са 146, като средната им възраст е 68,8 години.

Излекуваните нови са 83. 132-ма са в болница, само 9 на интензивно лечение.