Шест профилактични кампании през месец юни в лаборатория „ЛИНА”

img

До края на месец юни от Медицинска лаборатория „ЛИНА” предлагат на пациентите си шест профилактични кампании на преференциални цени. За тях не е необходимо предварително записване на час или направление от лекар. Таксата манипулация е 2 лв.


Повече за профилактичните кампании

Пълно изследване на кръв с 38 показателя

То включва: Пълна кръвна картина с 16 показателя в комбинация с кръвна захар, урея, креатинин, пикочна киселина, холестерол (CHOL), HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, общ белтък, албумин, билирубин-общ, билирубин-директен, АСАТ, АЛАТ, АФ (алкална фосфатаза), ГГТ (гамаглутамилтрансфераза), калий, натрий, хлориди, калций и фосфор. Общата цена на изследванията е намалена от 63,50 лв. на 18 лв. Пълното изследване на кръв е едно от най-предпочитаните както от лекарите, така и от пациентите, защото дава информация за общото здравословно състояние на организма, тъй като в него са включени нивата на добрия и лошия холестерол, кръвната захар, анализи за състоянието на черния дроб, бъбреците и други органи и системи в организма. Препоръчително е то да се извършва сутрин, на гладно.

Скрининг на щитовидна жлеза

Тази кампания обединява изследвания, насочени към скрининг на заболяванията на щитовидната жлеза. Това са хормоните FT3, FT4 и TSH, които са ориентир дали нейната функция е нормална, повишена или понижена. Общата им цена е намалена от 36 лв. на 18 лв. Препоръчително е изследванията да се извършват сутрин, на гладно и преди приема на кафе или други продукти, съдържащи кофеин.

Витамини и микроелементи: Витамин D, Витамин B12, магнезий и желязо

Витамин D има важна роля за имунната система, мозъка и нервната система, както и за регулиране нивата на инсулин. Той е подходящ за превенцията на диабет тип 1 и 2. Витамин B12 има значение за нормалното функциониране на нервната система и за формирането на червените кръвни клетки, като недостигът му може да доведе до анемия. Магнезият е важен минерал за мускулите, нервите и сърцето. А нивата на желязото могат да са ориентир за това дали страдаме от желязодефицитна анемия. Общата цена на изследванията е намалена от 53 лв. на 28 лв. Препоръчително е поне 20 дни преди изследванията - да не са приемани същите витамини под формата на медикаменти или хранителни добавки.

Коронавирус COVID-19 - PCR, IgG, IgM антитела

Лаборатория „ЛИНА” предлага генетичното изследване real-time PCR в комбинация с бърз тест за откриване на IgG и IgM антитела срещу новия коронавирус на намалена обща цена от 148 лв. на 130 лв. PCR-тестът директно доказва наличието на РНК (рибонуклеинова киселина) на вируса в материали от дихателната система. За него се взема проба от носа (назофарингеална) и от гърлото (орофарингеална). Бързият тест отразява присъствието/отсъствието на двата класа антитела, като за него се взема венозна кръв. Резултатите от бързия тест са готови до края на работния ден, а от PCR-теста за 24 часа.

Коронавирус COVID-19 - антигенен тест

Световната здравна организация препоръчва тестовете за откриване на антиген, като най- подходящи за скрининг и откриване на ранна инфекция. Този бърз тест се основава на мембранна технология с наночастици от колоидно злато. За неговото извършване е необходима проба от назофаринкса на пациента, взета със специален тампон. Резулатът e готов до края на работния ден. До края на юни 2020 г. цената на изследването е намалена от 60 лв. на 50 лв.

За установяване на диагнозата трябва да се вземат предвид клиничната картина и резултати от други изследвания. Това е скринингов тест за острата фаза на инфекцията, като пробите, взети преди или след тази фаза, могат да съдържат количество на антигена под прага на чувствителност на реактива. Ако пробата е дала отрицателен резултат, въпреки наблюдаваните симптоми, се препоръчва провеждането на друг подходящ тест, например PCR, за установяване статуса на пациента.

Коронавирус - разширен анализ

В него са включени бърз тест за антитела (SARS-CoV-2 IgG + IgM), пълна кръвна картина с 20 показателя и диференциално броене, феритин, D-димер, С-реактивен протеин на намалена обща цена от 81 лв. на 58 лв. Резултатите са готови до края на работния ден. Този пакет е подходящ за проследяване на състоянието на пациенти със съмнения за заболяването, инфектирани или вече възстановяващисе. Резултатите от него са от съществено значение при оценка на тежестта и прогресирането на заболяването, както и на терапевтичното повлияване на пациента. В него участват показатели, които бяха предложени от Международната федерация по клинична химия и бяха клинично потвърдени и препоръчани и от началника на оперативния щаб за борба с коронавирусната инфекция – ген.- майор Венцислав Мутафчийски.

Кои лаборатории да посетите?

*Профилактичните кампании важат в самостоятелните лаборатории на „ЛИНА” в областите Бургас, Варна и Ямбол.

*Вземането на проби за COVID-19 става на следните адреси: гр. Бургас, бул. „Демокрация” №67: 07:00 ч. - 16:00 ч. от понеделник до петък, събота – 07:00 ч. - 12:00 ч. ; гр. Варна, ул.„Мадара” №22: 07:00 ч. – 18:00 ч. от понеделник до петък, събота - 08:00 ч. – 12:00 ч.; гр. Ямбол, ул. „Васил Априлов” №2: 07:00 ч. - 12:00 ч.; 13:00 ч. - 16:00 ч. от понеделник до петък. Положителните резултати се съобщават на РЗИ, от чиято компетентност са по-нататъшните мерки.

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав