Прокуратура обяви, че 32-годишният Ради е убил по жесток начин 29-годишната Илияна в пловдивския квартал "Кючук Париж" и после се е самоубил, оставяйки жива 13-месечната им дъщеря.

Така обвинението отхвърли първоначалните съмнения, че кървавата жестокост е извършена от жената.

От обвинението съобщиха още, че вчера преди обяд братът на убиеца получил позвъняване на смартфона си от Илияна, но не могъл веднага да отговори на обаждането.

Впоследствие опитал неколкократно да се свърже с нея по телефона, но тя не отговорила. Опитал да се свърже и с брат си, но той също не отговорил.

Към 15:30 часа отишъл до апартамента, където Ради и Илияна живеели с 13-месечната им дъщеря. Опитал да отключи входната врата, но установил, че от вътрешната страна е поставен ключ. От вътрешността на апартамента се чувал силен детски плач.

Той веднага потърсил ключар, който пристигнал бързо и установил тройно заключване на входната врата на жилището, но успял да я отключи. При отварянето на входната врата, двамата видели труп в стаята, разположена срещу вратата. Братът на Ради се ориентирал по плача на детето къде се намира и го взел.

Двамата излезли от апартамента и в 16:08 часа ключарят подал сигнал за убийството в дежурната на І РУ при ОДМВР – Пловдив, а в 16:10 часа - и на телефон 112.

Незабавно след получаване на сигнала, е бил сформиран екип от разследващи полицаи, който посетил мястото на инцидента.

Те установили, че прозорците и балконските врати на апартамента били затворени. Жената била намерена лежаща по гръб с порезна рана на шията и много рани по ръцете. Мъжът лежал по лице, като в дясната си ръка държал голям кухненски нож, забит в шията му. Пристигналият екип на Спешна помощ само констатирал смъртта на мъжа и жената.

До момента са извършени множество процесуално-следствени действия, вкл. огледи на местопроизшествие и разпити на свидетели. Били са назначени съдебно-медицински, биологична, дактилоскопна и химически експертизи. Детето на починалите се намира при близките им. Разследването по случая продължава, допълват от прокуратурата.