3 589 л гориво в пластмасови бидони откриха служители от Митница Бургас в пригодена нелегална бензиностанция. Криминалната база била изградена в района на Нова Загора.
Служителите от отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас атакували тайната бензиностанция н а 21 декември. Обектът бил в бетонна постройка, предназначена за трафопост край паркинг.
При проверката митничарите открили в единственото помещение големи бидони, пълни с около 1000 л гориво. В последствие било установено наличието на двойна преградна стена. След отварянето на тайника се установило, че зад стената са укрити още бидони, съдържащи над 2500 л гориво. В тайника са намерени също електрическа помпа и брояч с пистолет за зареждане.

Цялото иззето количество от 3589 л е с характеристики, цвят и мирис на дизелово гориво. Не са представени документи за платен акциз и произход на горивото. Взети са проби за лабораторен анализ.

Преди няколко месеца в същия обект митническа мобилна група откри 40 л нелегално дизелово гориво, уреди за зареждане и тефтер със записки за отразяване на оборота на нелегалната бензиностанция.